Vialle LPi

Sistemul LPi poate fi folosit cu motoarele moderne cu injectie MPFI, ardere lenta sau motoare turbo, si suporta 100% caracteristicile sistemului E-OBD, pastrand carateristicile sistemului original.

Folosind aceasta noua tehnologie, combustibilul LPG nu mai este vaporizat, ci injectat ca lichid in galeria de admisie. Efectul de racire a vaporizarii, imbunatateste eficienta volumetrica si creste puterea motorului.

Prin refolosirea ECU existent pentru benzina, se pastreaza proprietatile originale ale vehiculului si se reduce impactul asupra mediului.

Experienta ca sofer:

- nu exita o diferenta sesizabila intre sistemul pe benzina sau GPL;

- nu se pierde din puterea motorului;

- accelerarea vehiculului nu se reduce cand folosesti GPL;

- nu necesita service extra si nu se modifica intervalele de service uzuale;

- sistemul nu este sensibil la compozitia combustibilului si conditiile atmosferice (temperatura, umiditate sau altitudine)

Sistemul LPi funcționează în același mod ca și sistemul de benzină, combustibilul lichid circulă și este livrat injectorilor. Sistemul are un rezervor de combustibil cu o pompă de diafragmă încorporată. Pompa mărește presiunea din sistem la 5 bari și pompează combustibilul lichid către regulatorul de presiune. Această componentă reglează și controlează presiunea sistemului și conține, de asemenea, o supapă electromagnetică care se deschide atunci când șoferul activează butonul de selectare a carburantului, iar motorul continuă să funcționeze pe autogaz. Combustibilul este trimis către injectorii aflați în galeria de aspirație. Combustibilul în exces este returnat prin intermediul regulatorului de presiune la rezervorul de combustibil. Injectorii pentru autogaz sunt controlați de un controler electronic de autogaz (LPE). Acest aparat utilizează semnalele inițiale din ECU și le adaptează la injectoarele cu GPL . În acest fel, toate semnalele originale de la sistemele de management al motorului și de diagnosticare a vehiculelor rămân intacte. Gazul lichid are capacitatea fizică de a se evapora, sub anumite circumstanțe, sub influența căldurii și a temperaturii.